Via Mineral

Via Mineral

Via Mineral is een innovatieve methode waarbij organisch bindmiddel op waterbasis gebruikt wordt voor het aanbrengen van minerale deklagen op zowel nieuwe als bestaande oppervlakten. De reactie wordt in tegenstelling tot vele andere verwerkingsmethoden koud en gewoon met water tot stand gebracht. Via Mineral wordt verwerkt bij nieuwe oppervlakten door het aanbrengen van een mengsel van bindmiddel en granulaat ( mineraal ) op een gestabilisserde onderlaag en kan ook ingezet worden  doormiddel van sproeien van het bindmiddel over een reeds bestaand oppervlak. Denk hierbij ook aan stofreductie op bouwplaatsen etc. De samenstelling qua dikte en type granulaat wordt per project bepaald.
Deze innovatieve oplossing vervangt oppervlakten gemaakt uit beton en asfalt en draagt derhalve bij tot het reduceren van CO2 uitstoot.

De technology van deze innovatieve methode gecombineerd met de juiste mineralen  is in Frankrijk door INMS ontwikkeld en wordt daar reeds een aantal jaren succesvol toegepast. MechMatic in Maastricht is de exclusieve distributeur van deze produkten voor de Benelux en heeft met Parcum een exclusieve samenwerking gesloten voor het uitvoeren van alle projecten.

Het gebruik van het bindmiddel is voor diverse doeleinden van toepassing zoals;
– boomspiegels
– recreatieve routes
– fixatie van oppervlakten

Via Mineral is een organisch bindmiddel op waterbasis, kan worden gerecyceld en levert milieu-technisch gezien voordeel op t.o.v. beton en asphalt. Via Mineral kan op meerdere soorten ondergrond worden toegepast en is kleurloos waardoor het te behandelende product zijn authenticiteit behoud.
Voor meer informatie over Via Mineral kunt u contact opnemen  met Max Kroeze.

– duurzaam, veilig en esthetisch verantwoord
– circulair, volledig herbruikbaar
– water- en luchtdoorlatend
– geen wortelopdruk
– tot zeer minimale diktes te verwerken
– alternatief voor beton- en asfaltverhardingen
– diversiteit van kleuren voor de deklaag
– toepasbaar op paden van funderingsmateriaal zoals menggranulaat en beton

Toepassing

boomspiegelBoomspiegels

In de stad: Via Mineral als boomspiegels binnen de stadsgrenzen

 

 

 

VerhardingVerharding

Recreatieve routes: Fietspaden, voetpaden en recreatieve routes

 

 

 

stabilisatieFixatie

Fixeren: Via Mineral voor fixatie van losse elementen