Vervangen gres aansluitingen

Een opdracht waar een luchtje aan zat

Vesteda, de grootste commerciële woningbelegger gaf Parcum eerder al een uitdagende opdracht Zie elders op deze site) die naar tevredenheid werd uitgevoerd. Misschien niet zo verbaasd, maar zeker wel trots waren we toen deze opdrachtgever vervolgens met een nieuwe vergelijkbare opdracht kwam.

Onderzoek de oorzaak van de rioleringsproblemen die we bij een groot flatgebouw hebben. Niet helemaal toevallig: het was hetzelfde flatgebouw waar we eerder werkten. Maar nu aan de andere zijde. Na reiniging en aansluitende inspectie van het betonriool  stelde Parcum vast dat de gresaansluitingen ernstig verzakt en verslechterd waren. Alle gres aansluitingen zijn daarom vervangen door pvc leidingen met ontstoppingstukken en met een flexibele overgang naar de gietijzeren leidingen in de fundering.

Ogenschijnlijk mag het werken aan een riool dan niet het meest inspirerend of uitdagend lijken, wij zijn er trots op als we ook zo’n project technisch goed, financieel aantrekkelijk en naar tevredenheid van opdrachtgever en (in dit geval) bewoners kunnen realiseren. Het enige luchtje dat er dan aanzit, is dat het een beetje op ‘eigenroem’ gaat lijken.

Impressie: